latinica  ћирилица
23/01/2015 |  13:58 | Аутор: РТРС

Прича већа од живота (ВИДЕО)

Ако живот пише романе, онда су 35 година Дејана Ковачевића корице унутар којих је утиснуто све што суровост и радост живота могу да понуде. Рођен без обје руке и једне ноге, остављен одмах по рођењу, одрастао је по здравственим установама.
Дејан Ковачевић - Фото: РТРС
Дејан КовачевићФото: РТРС

Тешку животну причу дјетета за које се родитељи, старији брат и сестра никада нису интересовали, овај млади човјек прича без осуђивања. Одавно је опростио онима који су га оставили да живи без љубави, посебно мајци чија је бездушност трајно обиљежила његов живот.

Посебну љубав пружила му је медицинска сестра Гордана која му је дала све оно што му је одузела мајка. Гордана је умрла, а Дејан је наставио даље и показао да за њега не постоји немогуће. Завршио је графичку школу и правни факултет, скија, игра фудбал, кошарку, не користи туђу његу и помоћ, зарађује помоћу рада на рачунару и ма колико тешко било, сам се брине о себи.

Осим најважнијег циља, да се ожени и оснује своју породицу, Дејану посебну радост представља тренутак када он може да помогне неком. На питање када ће и хоће ли поново скупити суму која ће олакшати његов живот, Дејан нема одговор. Није навикао и не зна да тражи и моли. Више од протеза, значио би му трајни кров над главом. Тренутно живи у стану који је на привремно коришћење добио од Новог Сада.

Пред Дејановим оптимизмом може само да се постиди јер овај мали велики човјек за своје муке не криви ни ратове ни политичаре ни економску кризу, па чак ни оне који су га оставили као бебу.

Ако постоји дефиниција борца и човјека вриједног пажње онда се она црпи у двије ријечи: Дејан Ковачевић.

Причу доноси Денис Бојић