latinica  ћирилица
23/01/2015 |  16:02 | Аутор: СРНА

Конститутивна сједница Дома народа 29. јануара

Конститутивна сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ биће одржана у четвртак, 29. јануара, најављено је из парламента.

Прије њеног почетка изабраним делегатима ће у 11.00 часова бити уручена увјерења о додјељивању мандата.

На конститутивној сједници делегати ће преузети дужност заједничким давањем и појединачним потписивањем свечане изјаве.

На сједници би требало да буду основана три клуба делегата конститутивних народа, те изабрани предсједавајући и његови замјеници.

Конститутивном сједницом предсједаваће најстарији изабрани присутни делегат, а то би требало да буде српски делегат из СНСД-а Средоје Новић.

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ јуче је у Сарајеву потврдила резултате посредних избора из ФБиХ за Дом народа парламента БиХ, чиме је завршено комплетирање овог дома.

Из ФБиХ у Дом народа парламента БиХ из реда бошњачког народа изабрани су Халид Гењац, Сеад Кадић, Фахрудин Радончић, Сифет Поџић и Сафет Софтић, док су из реда Хрвата изабрани Бариша Чолак, Зденка Џабас, Марио Караматић, Мартин Рагуж и Љиља Зовко.

Крајем децембра ЦИК је потврдио резултате посредних избора српских делегата у Дом народа, па ће Клуб српских делегата у наредном четворогодишњем мандату чинити Небојша Радмановић, Средоје Новић, Огњен Тадић, Дарко Бабаљ и Драгутин Родић.