latinica  ћирилица
23/01/2015 |  19:30 | Аутор: sportske.net

Грчка кажњава клубове због финансијског фер-плеја

Дисциплинска комисија Фудбалске федерације Грчке донијела је одлуку о избацивању Ники Волоса у другу лигу због кршења финансијског фер-плеја.

Одузимањем бодова и избацивањем у нижи ранг такмичења у Грчкој је почео обрачун са клубовима који крше правила финансијског фер-плеја, преноси портал спортске.нет.

ОФИ са Крита суочио се са одузимањем 6 бодова због дуговања према српском интернационалцу Александру Пешићу док је Ники Волос кажњен знатно драстичније.

Клуб из залива Волос избачен је и другу лигу и кажњен са 10.000 евра због кршења финансијског фер-плеја а наредну сезону почеће са -6 бодова.

"Пошто Ники Волос није могао да одигра посљедњих пет мечева забрањено им је да учествују у даљем такмичењу и премјештени су због тога у другу лигу, гдје ће стартовати са минус шест бодова" стоји у саопштењу грчке Суперлиге.

Иста судбина вероватно чека и ОФИ са Крита који је на кратко избјегао најгори сценарио.

Тај клуб напустило је више од 20 играча па тренер Никос Анастопулос за наредне утакмице на располагању има само деветорицу играча због чега ће омладинци морати да буду прикључени првом тиму.