latinica  ћирилица
23/01/2015 |  19:31 | Аутор: Агенције

Сарајево: Повратници из Сирије изазвали инцидент у џамији

Тројица припадника ИСИЛ-а упала су током молитве у џамију у насељу Стара Брека у Сарајеву и прекинула обраћање имама Мухамеда Велића, уз увреде и повике да лаже.

Ово је за федералне медије потврдио имам Велић, који је навео да је ријеч о повратницима са сиријског ратишта.

Мухамед Велић, имам у сарајевској џамији у насељу Стара Брека рекао је да се током вјерске службе у џамији десио инцидент. Велић је навео да су у џамију упала тројица екстремиста, од којих је један, како наводе медији, повратник са сиријског ратишта.

"Њихове појаве су биле узнемирујуће. Двојица су имала дуге косе и браде и били су обучени као да иду у борбу. Један је стао испред мене, скинуо јакну и уклазала се црна мајица са ИСИЛ-овом заставом", навео је Велић.

Мухамед Велић

"У обраћању вјерницима цитирао сам Алаховог посланика који је рекао - Ко у ислам уведе један лијеп обичај, имаће за то награду, на шта је екстремиста викнуо: Лажеш", појашњава имам.

Испровоцирани оваквим понашањем, вјерници су покушали да истјерају екстремисте из џамије, а о свему је обавијештена и полиција.

У МУП-у Кантона Сарајево кажу да нису затекли екстремисте у џамији а уколико их пронађу против њих ће бити поднесене пријаве за наршавање јавног реда и мира.