latinica  ћирилица
24/01/2015 |  08:58 | Аутор: СРНА

Мокри и клизави коловози

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, а на дионицама у вишим планинским предјелима мјестимично има угаженог снијега на коловозу.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Магла јутрос смањује видљивост и успорава вожњу у планинским крајевима и преко превоја, као и на дионицама у котлинама и дуж ријечних токова, нарочито на подручју Мркоњић Града, Фоче и Источног Сарајева, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз, а посебно на дионицама Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини, Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека, Језеро - Ново Село, Кнежево - Угар, Братунац - Скелани, Љубовијски мост - Дрињача и Шековићи -Цапарде.

На дионици пута Брод на Дрини- Шћепан Поље /граница БиХ и Црне Горе/, забрањује се саобраћај за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Из АМС возачима савјетују да вожњу прилагоде стању и условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме.

И даље је на снази обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

У мјесту Бочац, на дионици магистралног пута од Карановца према Угру, на граници Републике Српске и Федерације БиХ, због активираног клизишта, возила саобраћају једном траком.

Једном траком возила саобраћају и на регионалним путевима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионицама магистралних путева Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

Саобраћај је и даље обустављен у Бабајићима, на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија. У функцији је обилазница преко Дубрава.

Из АМС подсјећају да је већ дуже вријеме у употреби посебан број "возачке солидарности" 066/823-000  на који возачи могу да пошаљу СМС поруку и обавијесте дежурне раднике Информативно-диспечерског центра о ванредним застојима, саобраћајним незгодама или другим проблемима на путу.

И даље траје кампања "Стоп алкохолу на точковима", чији је циљ да се повећа ниво безбједности саобраћаја у Републици Српској смањењем броја возача који у саобраћају учествују под дејством алкохола.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.