latinica  ћирилица
24/01/2015 |  09:03 | Аутор: СРНА

Киша и снијег, пад температуре

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати облачно вријеме са кишом, у вишим подручјима са сусњежицом у снијегом. Највиша дневна температура од минус један до пет, на југу око десет степени Целзијусових.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, пријеподне ће бити облачно вријеме са кишом, на западу са сусњежицом, а на планинама са снијегом.

Током дана киша ће прећи у сусњежицу и снијег прво на западу и сјеверозападу, а касније поподне и према вечери у централним предјелима и на истоку.

На сјевероистоку у Семберији и доњем и средњем Подрињу током ноћи ће падати снијег.

Формирање снијежног покривача прво ће бити у планинским, затим брдовитим, а током вечери у нижим предјелима на западу, а касније у сјевероисточном дијелу.

У ниској Херцеговини преовладаваће промјенљиво облачно вријеме уз сунчане интервале, а у високој ће бити облачније уз могућност падавина.

Вјетар слаб до умјерен, сјеверозападни, у Херцеговини слаба до умјерена бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 7.00 часова: Бјелашница минус пет, Купрес минус два, Бихаћ једна, Бањалука, Ливно и Приједор два, Сарајево и Тузла три, Бијељина и Зеница четири, Требиње и Зворник шест и Мостар десет степени Целзијусових.