latinica  ћирилица
24/01/2015 |  11:03 | Аутор: РТС

Радоњић: Пресудили сјајан шут Барсе споља и крај првог дијела

Тренер кошаркаша Црвене звезде, Дејан Радоњоћ, сматра да кључ побједе Барселоне лежи у већем броју скокова, сјајном шуту споља и серији на крају првог полувремена.

"Честитам екипи Барселоне на залуженој побједи. Заслужили су је, прије свега сјајним скоком у нападу. Почели смо веома добро у нападу али потом направили низ грешака. Они су то искористили серијом на крају друге дионице и одлијепили се. Покушали смо да се вратимо у наставку али у томе нисмо успјели, и поред великог труда мојих играча. Били смо немоћни против њиховог шута за три поена, поготово у поменутој серији која је одлучила победника меча", рекао је Радоњић након сусрета, а пренио РТС.

Тренер Барселоне Ћави Пасквал рекао је да су његови кошаркаши забиљежили важну побједу против Црвене звезде, упркос великом броју грешака.

"Ово је била веома важна утакмица, веома важна побједа у Топ 16 фази. Правили смо много глупих грешака, али је најважније да смо побиједили. Разлика коју смо стекли крајем првог дела била је пресудна да добијемо овај меч. Заиста сам срећан због побједе", рекао је Пасквал на терену одмах послије утакмице.

Подсјећамо, Барселона је савладала Црвену звезду на свом паркету резултатом 92:77 у мечу четвртог кола Топ 16 фазе Евролиге.