latinica  ћирилица
24/01/2015 |  11:13 | Аутор: Глас Српске

Случај "Радник - Олимпик" поново код Апелационе комисије

Извршни одбор Фудбалског савеза БиХ вратио је случај "Радник - Олимпик" Апелационој комисији која ће га поново разматрати.

Подсјећамо, сусрет 15. кола Премијер лиге БиХ између Радника и Олимпика завршен је резултатом 2:2, а Сарајлије су се жалиле на фудбалера Радника Јована Вучинића, који је наступио у том сусрету иако је коло прије у Зеници добио црвени картон. Такмичарска комисија ФС БиХ није уважила жалбу Олимпика, али клуб из Сарајева није одустајао па су се жалили Апелационој комисији, која је донијела одлуку да сусрет буде регистрован службеним резултатом 3:0 у корист тима са "Отоке". Ипак, ни ту није био крај, јер је након одлуке Апелационе комисије жалбу уложио Радник о којој је расправљао Извршни одбор ФС БиХ, који је донио одлуку да случај буде враћен Апелационој комисији на поновно разматрање и одлучивање, пише Глас Српске.

"На основу мишљења Правног комитета, Извршни одбор је одлучио да комплетан предмет по захтјеву Радника за заштиту законитости врати Апелационој комисији на поновно разматрање и одлучивање", истакао је генерални секретар ФС БиХ Јасмин Баковић.

У Раднику су увјерени да ће Апелациона комисија коначно донијети одлуку по којој ће добити бод "злата вриједан" у борби за опстанак.

"Вјерујем да ће надлежни органи у кровном савезу коначно одлучити у нашу корист и да ће нам бити додијељен важан бод у борби за опстанак који би могао одлучити о коначном расплету на крају шампионата, рекао је тренер Радника Славко Петровић.

Радник ће у суботу одиграти контролни сусрет са Мачвом Богатић у Богатићу, док ће идуће седмице кренути на припреме у Црну Гору гдје су се договорили о три контролне утакмице са Сутјеском, Грбљем и Могреном.