latinica  ћирилица
24/01/2015 |  12:18 | Аутор: Агенције

Скинули Гандија са пива

Једна америчка пивара одлучила је да више не користи име и лик Махатме Гандија на једном од својих пива, послије жалби да је њен маркетинг био увредљив за заједницу Индијаца у САД.

На етикети свијетлог пива пиваре из Нове Енглеске Ганди-бот приказана је роботизована верзија преминулог индијског лидера, који се залагао за прохибицију.

Пивара из Конектиката извинила се раније овог мјесеца свима који сматрају да је неприлично да њено пиво носи Гандијево име, и да легендарни индијски лидер буде приказан као робот.

Та компанија је саопштила да је одлучила да промијени име пива послије састанка са власницима фирми, политичара и вјерских лица који припадају заједници америчких Индуса, међу којима је био и посланик Прасад Сринивасан.

Сринивасан, поријеклом из Индије, навео је да му је драго да је пивара „чула незадовољство заједнице америчких Индијаца“.

Пиво Ганди-бот, које је у продаји већ пет година, било је промовисано на вебсајту произвођача као „потпуно вегетеријанско“ и „идеално за самопрочишћење и тражење истине и љубави“.