latinica  ћирилица
24/01/2015 |  15:34 | Аутор: СРНА

Сутра снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће очекује облачно вријеме са снијегом и сусњежицом.

Јутарња температура од минус шест до три, на југу пет, а највиша дневна од минус два до три, на југу око девет, а у вишим предјелима минус четири степена Целзијусова.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, снијег ће чешће падати на сјеверу, сјеверозападу и западу, док ће слабији бити у централним предјелима и на истоку.

На југу суво уз промјенљиву облачност са сунчаним интервалима, те буру, а касно поподне и увече очекује се краткотрајна киша и сусњежица.

Вјетар слаб до умјерен, сјеверозападни, у Херцеговини умјерена до јака бура.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас преовладава облачно и тмурно вријеме, са кишом понегдје на сјеверу, те снијегом у вишим предјелима на западу и истоку.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница минус седам, Мраковица минус три, Мркоњић Град минус један, Хан Пијесак нула, Ливно један, Тузла два, Бијељина, Бањалука, Приједор, Нови Град и Србац три, Невесиње, Зворник и Зеница четири, Гацко и Фоча пет, Вишеград шест, Мостар 11 и Требиње 12 степени Целзијусових.

У наредна три дана у Републици Српској преовладаваће хладно и претежно облачно вријеме са слабим снијегом, осим у Херцеговини, гдје ће бити претежно ведро и углавном сунчано.

У понедјељак, 26. јануара, слаб снијег престаће да пада увече и током ноћи. Јутарња температура биће од минус пет до минус два, на планинама око минус осам, а највиша дневна од минус три до један, на југу до осам степени Целзијусових.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Српске, у уторак, 27. јануара, слаб снијег ће провијавати само понегдје у планинама у централним и источним крајевима.

Јутарња температура од минус осам до минус три, на планинама на сјеверозападу до минус 12, а највиша дневна од минус три до два, а на југу до осам степени Целзијусових.

У сриједу, 28. јануара, слаб снијег ће провијавати понегдје на сјеверу, те у планинама, а јутарња и дневна температура биће као претходног дана.