latinica  ћирилица
24/01/2015 |  18:43 | Аутор: СРНА

Раца: Подршка свим клубовима на међународној сцени

Министарствио породице, омладине и спорта Републике Српске, с циљем афирмације спорта у Српској, пружа подршку свим клубовима и спортистима који учествују на међународим такмичењима, рекао је данас помоћник ресорног министра Горан Раца.
Градишка - лига шампиона за куглашице - Фото: СРНА
Градишка - лига шампиона за куглашицеФото: СРНА

Раца, који је у Градишци присуствовао мечу Европске лиге шампиона за куглашице, између домаће "Козаре" и екипе "Млаке" из Ријеке, каже да ресорно министарство финансијски помаже сва међународна такмичења и утакмице које се организују на територији Републике Српске ради промоције домаћих спортских, туристичких и привредних потенцијала.

"Добар примјер за то је Куглашки клуб 'Козара', којем ресорно министарство у протеклих неколико година помаже у остваривању све бољих резултата на међународним такмичењима", рекао је Раца.

Куглашице "Козаре" поражене су од Ријечанки резултатом 8:0, а утакмици у Градишци су присуствовали конзул Хрватске у Бањалуци Дуња Јевак и начелик општине Градишка Зоран Латиновић.

Реванш меч биће одигран у Ријеци 14. фебруара, а побједник из овог двомеча пласираће се на завршни турнир четири најбоље екипе Европске лиге шампиона за куглашице