latinica  ћирилица
24/01/2015 |  18:50 | Аутор: СРНА

Предложене мјере притвора за осумњичене у акцији "Друкер"

Тужилаштво БиХ упутиће Суду БиХ приједлог за одређивање притвора од 30 дана за два лица осумњичена за организовани криминал и корупцију, која су ухапшена у акцији кодног назива "Друкер".

Поступајући тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ одлучио је да упути овај приједлог након што је испитао осумњичене, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

"Мјера притвора биће предложена због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике", изјавио је портпарол Тужилаштва Борис Грубешић.

У акција кодног назива "Друкер" припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ ухапсили су запосленог у Тужилаштву БиХ чији су иницијали М.С. и лице чији су иницијали Р.И. због организованог криминала и корупције.

У синоћњој акцији кодног назива "Друкер", запосленик у Тужилаштву БиХ ухапшен је на подручју Сарајева, а друго лице на подручју Груда.

Запослени у Тужилаштву БиХ чији су иницијали М.С. ухапшен је због сумње да је у оквиру провођења истраге поступао незаконито, мимо знања надређених тужилаца, поштивања утврђених законских процедура и починио више незаконитости и повреда службене дужности.

У оквиру акције "Друкер" на подручју Груда ухапшено је лице чији су иницијали Р.И. због организованог криминала и корупције.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ провели су акцију "Друкер" по налогу тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

У оквиру ове акције, припадници Сипе синоћ су претресли објекте на шест локација на подручју Груда, с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.