latinica  ћирилица
25/01/2015 |  09:44 | Аутор: sportske.net

Војводина због Шкулетића умало изгубила шест бодова

Фудбалски клуб Војводина дијели судбину већине суперлигаша који се боре са финансијским проблемима с тим што су наслијеђени дугови учини да Воша буде у нешто неповољнијем положају у односу на конкуренцију.

Говорећи о актуелној ситуацији у клубу у текућем прелазном року предсједник ФК Војводина Зоран Шћепановић истакао је да ће фокус бити на формирању екипе која би у будућности могла да нападне титулу у Јелен Суперлиги, преносе спортске.нет.

"Важније од резултата је наставак прављења чврсте и здраве основе за равноправну шампионску трку у првенству као и стварање реалних шанси да у некој од наредних сезона први прођемо кроз тај циљ" рекао је Шћепановић.

Предсједника Војводине забринуло је то што ће клуб морати да измири дуг од 227.000 евра који је стигао на наплату након тужбе Алмамија да Силве Мореире. Због тога ће морати да чекају Рад (80.000 евра), Зета (80.000 евра) и ФСС (45.000) јер ће у супротном клуб остати без бодова.

"Што се тиче УЕФА и тужби које се рјешавају у Лозани, ту одбране нема. Врло су ригорозни и чак смо под пријетњом одузимања 6 бодова измирили дуговања за Шкулетића" признаје Шћепановић.

Војводина је у суботу добила још једно појачање. Након Јовице Василића у клуб је стигао Камерунац Џон Мери док из Новог Сада најављују нове потписе у току наредне недјеље.