latinica  ћирилица
25/01/2015 |  13:16 | Аутор: Агенције

Мандићева сребрна, Богдановићевој бронза на Флориди

Олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић освојила је сребрну медаљу на Отвореном првенству САД на Флориди, док је бронза припала Тијани Богдановић.

Мандићева је послије почетне три побједе у финалу Г2 турнира изгубила од Холанђанке Решми Огинк, друге на олимпијској листи.

"Радила сам доста на промјени технике и тактике. Уживала сам у сваком мечу, поготово у првом, гдје сам имала можда и најмоћнију противницу на турниру. Успјела сам да реализујем замишљено, сезона је тек почела и надам се да ће бити све боље. У мају је Свјетско првенство и то ми је први велики циљ", рекла је Мандићева.

Богдановићева, актуелна европска и свјетска јуниорска шампионка, овога пута борила се у сениорској конкуренцији.

Она је послије три побједе у првој рунди савладала Американку Крејг која је у топ 15 бораца света, да би у полуфиналу послије тешке борбе изгубила од такмичарке из Кине.

"У сениорској конкуренцији учествовала сам само на једном турниру прошле године и тад сам освојила сребро. Једва сам чекала јануар да почнем да се такмичим и у сениорској конкуренцији. За сада ми иде супер. Тренер и Милица вјерују да ћу до краја године ући у првих шест на свијету и обезбиједити одлазак на Олимпијске игре у Бразилу", рекла је Богдановићева.

Првог дана турнир сребрне медаље у кадетској конкуренцији освојили су Сара Јовић (до 33 килограма) и Серђа Стевић (до 44 килограма).