latinica  ћирилица
25/01/2015 |  14:03 | Аутор: СРНА

Српски пословно - инвестициони форум у Емиратима

У Уједињеним Арапским Емиратима /УАЕ/ почео је Српски пословно-инвестициони форум, на коме ће власници малих и средњих предузећа из Србије имати прилику да се упознају са могућностима тржишта УАЕ и пронађу пословне партнере.

 
Српски пословни савјет организије форум у пет емирата УАЕ /Абу Даби, Дубаји, Фуџајира, Рас ал Хајма и Шарџа/, а у делегацији Србије је више од 30 представника разних предузећа, организација и локалних самоуправа.

Директор Српског пословног савета у УАЕ Мирјана Раденовић Ратковић најавила је да ће се форум детаљно бавити могућностима и условима пословања и инвестирања у сваком од пет емирата.

Она је навела да ће привредници из Србије имати прилику да учествују у бројним састанцима, презентацијама и да се упознају се пословном климом у УАЕ, начином пословања, законима, традицијом и обичајима и потенцијалним партнерима, односно инвеститорима.

Ратковићева је истакла да је крајњи циљ да се створе услови за повећање обима робне размјене између Србије и Емирата.

Српски пословни савјет основан је у јануару 2014. године у Абу Дабију, уз подршку Амбасаде Србије у УАЕ, са основним циљем да створи и побољша пословне прилике и инвестиције између двије земље.