latinica  ћирилица
25/01/2015 |  15:50 | Аутор: РТРС

Бијелим луком против Ешерихије коли

Ешерихија коли бактерија је која се природно налази у дебелом цријеву гдје је корисна у заустављању размножавања других лоших бактерија. Међутим, када се појави другдје у организму, може да проузрокује озбиљне проблеме. Најчешћи је разлог проблема мокраћних путева, упале мјехура и сличних тешкоћа које, не лијече ли се правилно, могу постати дуготрајне и хроничне те озбиљно нарушити организам.
Бијели лук против ешерихије - Фото: илустрација
Бијели лук против ешерихијеФото: илустрација

У мокраћним каналима управо због те бактерије настају разне инфекције, а медицина често не успијева лако да ријеши тај здравствени проблем. Коришћењем низа антибиотика у тијелу се (нарочито код жена) јављају бројне друге гљивичне инфекције, а не лијечи ли се Ешерихија правим антибиотиком, људском тијелу пада имунитет при чему се уништавају и добре бактерије. Дјелотворан лијек можете припремити код куће и сачувати своје тијело од удара антибиотика.

Састојци:
- 1 л бијелог домаћег вина (без хемикалија и додатака)
– 3 до 4 гранчице рузмарина (по могућности млади изданци)
– 10 чена бијелог лука

Бијели лук уситните, додате у вино па свему додајте рузмарин. Нека све одстоји у стакленој боци десет дана на собној темпаратури.

Повремено протресите боцу. Након што почнете користити напитак, стакленку спремите у хладњак.

 

Одрасли користе једну кашику, а дјеца једну чајну кашичицу свакога јутра на празан желудац. Напитак се узима 40 дана. Након тога направите паузу и направите контролу. Налази би требали показати да су бактерије нестале из мокраћног система. Рузмарин изврсно дјелује и против других бактерија па овај напитак помаже и код сузбијања стафилокока, стрептокока те кандиде.

 

Извор: Народни лијек