latinica  ћирилица
27/01/2015 |  11:58 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Новцем од продаје "Телекома" реализовани важни пројекти (ВИДЕО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је новац од продаје "Телекома" трошен намјенски, и да су, управо захваљујући тим средствима, реализовани важни инфраструктурни пројекти, од којих су неки и деценијама били на чекању у појединим општинама

- Захваљујући тим средствима добили сте и безброј километара путева, и санацију основних школа, и домова здравља, и болница, добили сте различите саобраћајне инфраструктурне пројекте, од надвожњака, од петљи које су изграђене, водовода, канализација и слично, рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Станарима.

Одговарајући на питање да ли је задовољна начином на који су утрошена средства од продаје "Телекома", Цвијановићева је рекла да је јасно речено на који начин ће та средства бити трошена, а да су увијек велике приче о томе како је нестао неки новац.

Она је нагласила да се извјештаји и информације о утрошку средстава и реализацији тог економског програма заправо разматрају и усвајају на Народној скупштини.

- Тај новац је намјенски трошен, онако како је прописано. Није нестао. Јасно је прописано на који начин је требало да се троши и управо тако је трошен, поручила је Цвијановићева.

Цвијановићева о Приједлогу закона о јавном реду и миру 

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Приједлог закона о јавном реду и миру изазвао бурне реакције оних који га нису ни прочитали, нити су упознати с материјом и садржајем.
-То није први пут да се дешава. Често сам била у прилици да слушам коментаре о одређеним стварима и то од људи који уопште нису упознати с материјом, рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Станарима.

Премијерка Српске је навела да је овај закона још у форми нацрта био у Народној скупштини Републике Српске и изложен свим могућим интервенцијама које су могле да дођу и од спољне заједнице и од посланика.

- Он је прошао све своје процедуре, и то у јулу, прије љетне паузе. Не знам зашто није у том периоду изазвао било какву реакцију - рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да сваки закон треба да се иновира у складу с потребама друштва и понуди нека нова рјешења, те да је из тог разлога и овај стављен на дневни ред.

-Не знам да ли је у питању само незнање или и одређене малициозне интерпретације, али овдје су изазвале забуну ствари које се описују као одређена пооштровања, односно одређене мјере. У суштини, овдје нико не успоставља контролу над тим да ли ће неко користити интернет или не. У Приједлогу закона, и то само у образложењу, дефинисано је шта се сматра јавним мјестом и да су то и друштвене мреже - истакла је Цвијановићева.