latinica  ћирилица
27/01/2015 |  12:00 | Аутор: ТАНЈУГ

У нападу ИД на хотел у Триполију убијено осам лица

Наоружани нападачи упали су у луксузни хотел у престоници Триполију и узели таоце, након што су убили најмање три припадника обезбјеђења хотела, саопштила је локална полиција

Портпарол Агенције за безбједност Триполија Есам ел-Нас је изјавио да је окршај с нападачима у хотелу "Коринтија" у току, пренијела је агенција АП. Према посљедњим информацијама, убијено је и пет страних држављана, а 12 повријеђено.

Менаџер тог хотела, посебно популарног код странаца, Хасан ел-Абеј изјавио је да су петорица маскираних нападача упали у хотел, пуцајући у ваздух.

Ел-Абеј је додао да је хотел евакуисан прије него што су се нападачи у панциркама сукобили с обезбјеђењем и дигли у ваздух аутомобил-бомбу на паркиралишту испред хотела.

У хотелу су углавном боравили гости из европских земаља и Турске, рекао је менаџер.

У Триполију су чести бомбашки напади откад је 2011. у Либији почео грађански рат.

Исламска држава преузела одговорност за напад у хотелу

Терористи су преузели одговорност за напад на луксузни хотел "Коринтија" у Триполију, саопштила је група која на интернету прати активности терориста "СИТЕ".

У поруци на твитеру, огранак Исламске државе у западној Либији саопштио је да су њихови џихадисти упали у хотел, познат по томе што у њему највише одсједају стране дипломате и либијски званичници, пренијела је агенција АФП.