latinica  ћирилица
27/01/2015 |  14:09 | Аутор: СРНА

Претреси у ФС по налогу Тужилаштва и анонимним пријавама

Припадници Агенције за истраге и заштиту су од 2005. године у више наврата поступали по анонимним пријавима, те захтјевима и наредбама Тужилаштва БиХ које се односе на провјере пословања у Фудбалском савезу БиХ, потврђено је Срни у овој агенцији.

О свим предузетим мјерама и радњама Сипа је Тужилаштву и Суду БиХ доставила одговарајуће извјештаје који су резултирали подизањем оптужница и правоснажним пресудама Суда БиХ.

У Агенцији кажу да тренутно поступају по захтјевима Тужилаштва БиХ који се односе на вршење одређених провјера и прикупљање документације.

У Сипи нису жељели да говоре о детаљима, а медији преносе да су истражиоци заинтересовани за аранжмане Савеза склапане са различитим агенцијама и предузећима у вези са путовањима играча и званичника Савеза на Свјетско фудбалско првенство у Бразилу прошле године.

Ово је трећи пут у посљедњих неколико мјесеци да инспектори Сипе улазе у просторије Фудбалског савеза да би употпунили истрагу у вези са уговорима о пословању и спонзорствима ове фудбалске асоцијације.

У Фудбалском савезу БиХ /ФСБиХ/ потврдили су да су припадници Сипе затражили информације и документације везане за те пријаве, али да није било никаквог упада у просторије савеза.

"Разлога за упад припадника Сипе није било, јер ФСБиХ никада није крио финансијске податке о трошковима учешћа репрезентације БиХ и списковима путника који су као чланови званичне делегације или гости Савеза путовали у Бразил", наводи се у саопштењу.

У ФС наводе да су сви аранжмани и трансакције обављени законито и транспарентно, према позитивним прописима ФИФА, важећем цјеновнику, те да апсолутно нема основа за тврдње о наводним сумњивим путовањима, било да је ријеч о путовању репрезентације на припреме у САД или каснијем путовању у Бразил.