latinica  ћирилица
27/01/2015 |  16:39 | Аутор: РТРС

Челинац- Отворена ОШ "Милош Дујић"

У оквиру Светосавских свечаности, освештана је и отворена новосаграђена Основна школа "Милош Дујић" у Челинцу.
Отворена Основна школа у Челницу - Фото: СРНА
Отворена Основна школа у ЧелницуФото: СРНА

Изградња школе, чија је површина 5.000 метара квадратних, коштала је 4,4 милиона КМ.

Централну Основну школу "Милош Дујић" похађа 616 ученика, распоређених у 29 одјељења, каже директор шлоле Синиша Беговић. Он очекује да ће уз помоћ Владе Српске и донатора, школа бити и додатно опремљена.

Свечаности је присуствовала и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић која је обећала да ће се Влада ангажовати да у наредном периоду обезбиједи средства за уређење вањског простора школе.

- Ово је један од великих пројеката који смо успјели да реализујемо у оквиру програма модернизације школа у Републици Српској, у склопу којег је стотину школа изграђено или реконструисано, у којима су санирани или дограђени постојећи школски објекти -  рекла је Цвијановићева.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић рекао је да нови школски објекат има 29 учионица, просторије за дјецу са посебним потребама, за продужени боравак, као и остале претеће садржаје. Према његовим ријечима, укупна вриједност објекта је 4,4 милиона КМ, а новац су, осим Владе Српске, обезбиједили Европска комисија посредством УНДП, УНИЦЕФ и Ворлд вижна, у износу од 450.000 КМ.

Свечаности отварања новосаграђеног објекта школе присуствовали су, осим премијерке Српске и руководства општине, и предсједник АНУРС Рајко Кузмановић, министар просвјете и културе Дане Малешевић, министарка породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић, те бројни родитељи и ученици ове школе. 

Свечаност отварања новосаграђеног објекта школе организована је у оквиру Светосавских свечаности, а претходили су јој Света литургија у храму Светог архангела Гаврила и чин освештања објекта.