latinica  ћирилица
27/01/2015 |  17:05 | Аутор: Агенције

Хипо банци дат рок за рјешавање проблема кредита у францима

Стални одбор за финансијску стабилност, данас је у Сарајеву препоручио Хипо Алпе Адриа банци у оба бх. ентитета, а која је одобравала кредите у швајцарским францима, да у року од седам дана понуди рјешења која би била прихватљива за кориснике ових кредита.

Рјешења која понуде комерцијалне банке биће разматрана на идућем састанку Комитета за финансијску стабилност. Комитет је прихватио информацију Агенције за осигурање депозита БиХ о исплати осигураних депозита у Бобар банци а.д. Бијељина. До сада је извршена обавеза исплате осигураних депозита према 8.582 депонента у укупном износу од око 60 милиона КМ. Око 60 одсто исплаћеног новца остало је каналима банкарског сектора. Очекује се да ће главнина осигураних депозита бити исплаћена у наредних десет дана.

Састанку Сталног комитета предсједавао је гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић, а присуствовали су му министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић, министри финансија ФБиХ и Републике Српске Анте Крајина и Зоран Тегелтија, директори ентитетских агенција за банкарство, директор Агенције за осигурање депозита БиХ Јосип Невјестић, те резидентни представник ММФ у БиХ Рубен Атојан..