latinica  ћирилица
27/01/2015 |  18:03 | Аутор: ФЕНА

Тежак пораз рукометаша БиХ од Русије

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине изгубила је од Русије са 42:28 у мечу за 19. мјесто ''Пресидентс купа'', на Свјетском првенству у Катару.
Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине - Фото: klix.ba
Рукометна репрезентација Босне и ХерцеговинеФото: klix.ba

 Изабраници селектора Драгана Марковића нису успјели остварити другу побједу у својој посљедњој утакмици у Катару и завршили су првенство на 20. мјесту.

У првих десетак минута утакмице играла се изједначена утакмица. Оба тима су се смјењивала у водству, али БиХ је до 20. минута била бољи противник на терену и дошла до три гола предности (13:10).

Ипак, у посљедњих десет минута првог полувремена Руси су заиграли много боље и потпуно преокренули резултат, који је на крају полувремена износио 20:16 у корист Русије.

Русија је у другом полувремену одржавала два до три гола предности захвљујући грешкама бх. тима, који су промашили велики број шутева. Расположени руски голман није дозвољавао бх. тиму да се резултатски приближи, а Руси су наставили повећавати предност.

У посљедњих 15 минута другог полувремена десио се потпуни ''потоп'' у игри репрезентације БиХ. Рукометаши БиХ су губили лопте, а њихове грешке Руси су кажњавали брзим контранападима.

У свом првом наступу на Свјетком првенству, бх. рукометаши су забиљежили побједу над селекцијом Ирана у првом колу групне фазе, а затим шест пораза - од Аустрије, Македоније, Туниса, Хрватске, Бјелорусије и Русије.