latinica  ћирилица
28/01/2015 |  21:35 | Аутор: РТРС

Зворнички зеолит на америчком тржишту

Компанија "Алумина" из Зворника у првом кварталу ове године испоручиће на америчко тржиште око 600 тона зеолита, док су очекивања да ће компанија у 2015. години на ово тржиште пласирати до 2.000 тона зеолита за молекулска сита.

Прве количине зеолита – производа са ознаком "Алумине", који има широку примјену у разним индустријама и по коме је ова компанија из Републике Српске постала препознатљива на европској пословној мапи, испоручене су на америчко тржиште крајем прошлог и током овог мјесеца.

Директор Сектора маркетинга "Алумине" Радислав Филиповић рекао је да је, осим изванредног квалитета производа и конкурентне цијене, потенцијалном купцу потребно обезбиједити знатно више аргумената да би започео сарадњу са новим добављачем умјесто постојећег.

Истичући да није лако обезбиједити новог купца, односно ново тржиште, Филиповић је рекао да је, захваљујући квалитету производа и доброј сарадњи са партнерима из Европе, "Алумина" досегла и америчко подручје на којем планира да шири продајну мрежу.

Компанија "Алумина" тренутно је међу водећим произвођачима зеолита у Европи. Сарађује са познатим и реномираним компанијама на, како у Фабрици кажу, “здравој економској основи“, при чему се, гдје је то могуће, настоји изградити прави партнерски однос.