latinica  ћирилица
29/01/2015 |  08:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Курц: Пут Србије у ЕУ јасан и неповратан

Пут Србије у ЕУ је јасан и неповратан и то је заслуга, прије свега, премијера Александра Вучића, оцијенио је уочи данашње посјете председника Владе Србије Бечу министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц.

- Посјета премијера Вучића Аустрији је израз тијесних односа између Србије и Аустрије. Наши односи су интензивни и добри, не само на политичком, већ и на економском и људском пољу, истакао је он у изјави Тањугу подсјетивши да је Аустрија највећи инвеститор у Србији и да у Аустрији постоји бројна српска дијаспора.

Теме посјете биће, између осталих, како је најавио, интеграција Србије у ЕУ, продубљивање билатералних односа, сарадња у вези предсједавања Србије ОЕБС-у и Аустрије 2017., као и заједничка борба против џихадизма.

- Пут Србије у Европу је јасан и неповратан и то је заслуга премијера Александра Вучића. Влада премијера Вучића је спровела реформе у областима радног права и економског законодавства и тиме учинила Србију привлачнијим мјестом за пословање, објаснио је Курц.

Аустрија се, према његовим ријечима, залаже за брзо отварање приступних преговора са Србијом и европску перспективу за земље читавог региона.

Предсједник Владе Србије боравиће данас у Бечу, гдје ће се састати са предсједником Републике Аустрије Хајнцом Фишером.

Након тога, предсједника српске Владе примиће и министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц.

На крају радне посјете Бечу, премијер Вучић и министар Курц присуствоваће пријему за српску дијаспору.