latinica  ћирилица
29/01/2015 |  08:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Кандидат за Оскара "Игра кодова" од данас у биоскопима

Британски филм "Игра кодова" (The Imitation Game), који има осам номинација за Оскара, стиже данас у српске биоскопе, а репертоар ће обогатити и драма "Судија", трилер "Дечко из комшилука" и филм за дјецу "Седми патуљак".

 "Игра кодова" је филм у жанру драме и трилера, заснован на истинитој причи о легендарном математичару и криптологу Алену Турингу, који је током Другог свјетског рата, заједно са сарадницима, водио велику борбу да разбије њемачку шифру "енигма".
Туринга игра Бенедикт Камбербач, а партнерка му је Кира Најтли

Филм је режирао Мортен Тилдум. Сценарио је, по својој књизи, писао Ендрју Хоџинс.

У савременој драми "Судија" играју Роберт Дивал и Роберт Дауни Џуниор - улоге оца и сина, а редитељ је Давид Добкин.

Успјешни адвокат у великом граду, због смрти мајке, враћа се у родни град и суочава са оптужницом подигнутом против његовог оца, угледног пензионисаног судије, која га терети за убиство. Млади правник мора да обузда своју ароганцију, помири се са породицом и поново задобије очево повјерење да би побиједио у најважнијем случају каријере.

У психолошком трилеру "Дечко из комшилука" глумачку екипу предводи Џенифер Лопез, а партнер јој је Рајан Гузман.
Како је најављено прич у режији Роба Коена, истражује забрањену привлачност која ће отићи предалеко.

"Седми патуљак" је дугометражни анимирани филм, синхронизован на српски језик. "Седам патуљака, 18. рођендан, два змаја (један прави, а други је зла вила), пољубац или сто година сна - све су то састојци за сјајну бајку", наводи се у најави ове авантуре и комедије.