latinica  ћирилица
29/01/2015 |  13:23 | Аутор: СРНА

Васић: Ставити у пуну функцију Полицијску станицу у Шамцу

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић рекао је данас у Шамцу да је зграда Полицијске станице у овој општини претрпјела тешка оштећења током поплава и да ће се тражити рјешење да буде стављена у пуну функцију.
Директор Полиције Српске Гојко Васић у посјети ПС у Шамцу - Фото: СРНА
Директор Полиције Српске Гојко Васић у посјети ПС у ШамцуФото: СРНА

Васић је навео да је зграда полиције у Шамцу од ситне цигле, која се тешко суши, и да ће се видјети да ли ће моћи да буде обновљена у истом капацитету, а, ако то не буде могуће, тражиће се друго рјешење.

- Ако буде потребно то ћемо урадити из наших средстава и наших инвестиција и ову станицу ставити у функцију, нагласио је Васић, који је у Полицијској станици Шамац данас боравио са начелником Центра јавне безбједности Добој Гораном Ђурковићем и директором ИЦИТАП програма у БиХ Чарлсом Бенетом.

Васић је захвалио за два контејнера, донацију ИЦИТАП-а, који су постављени поред зграде Полицијске станице, а у којима борави дио полиције.

Директор Полиције Српске Гојко Васић у посјети ПС у Шамцу , ФОТО: Срна

- Контејнери су омогућили рад ПС Шамац, док зграда не буде потпуно у функцији,  рекао је Васић и подсјетио да су овакви контејнери постављени у Добоју, Шековићима и Бијељини.

Директор програма ИЦИТАП у БиХ Чарлс Бенет, рекао је да су контејнери веома квалитетни и да један кошта око 6.000 долара.

Начелник ЦЈБ Добој Горан Ђурковић рекао је да су у току радови на згради Полицијске станице у Шамцу, и планирано је да буду завршени до маја.

Ђурковић је рекао и да поплаве нису утицале на безбједносну ситуацију на овом подручју.

- Задовољан сам радом полиције. Стање безбједности је задовољавајуће, истакао је Ђурковић.

Командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Шамац Игњатије Бијелић каже да су полицијски припадници током поплава радили у отежаним условима на четири локације и да су захваљујући донацији побољшани услови рада.