latinica  ћирилица
29/01/2015 |  14:21 | Аутор: СРНА

Босић: СДС неће у власт са СНСД

Посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић изјавио је данас у Сарајеву да ова странка неће учествовати у власти на нивоу БиХ уколико у њу уђе СНСД.

Говорећи о засједању Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ у одсуству посланика СНСД-а, Босић је рекао да је "СНСД већ раније најавио да ће блокирати рад овог дома".

- Позивам их да раде у интересу грађана који су их изабрали, јер су својим изостанком са сједнице дома укинули механизам ентитетског гласања и самим тим заштите интереса Републике Спрске од потенцијално штетних одлука које се у овом случају могу донијети, додао је Босић.

Он је као примјер навео приједлог закона о додатним накнадама у правосуђу који би данас могао да буде усвојен због неприсуства чланова Клуба посланика СНСД-а.

- Заједно смо били против тога и зауставили овај закон ентитетским гласањем, али ће због њиховог одсуства тај закон проћи. Таквих случајева ће бити све више и више, и то је разлог због којег их позивамо да раде свој посао, каже Босић.