latinica  ћирилица
29/01/2015 |  15:27 | Аутор: РТРС

У петак вјетровито, увече захлађење

У Републици Српској у петак ће бити топлије и вјетровито уз обилне падавине у Херцеговини.
Вјетар - Фото: ТАНЈУГ
ВјетарФото: ТАНЈУГ

Ујутру вјетровито уз јаку кишу у Херцеговини и олујни југо. У осталим предјелима слабија киша, на вишим планинама слаб снијег, а на крајњем истоку у првом дијелу дана суво. Током дана киша наставља да јача и у Херцеговини ће бити обилних падавина. Најмање падавина ће бити у Семберији и на истоку, гдје ће бити и најтоплије. Касније поподне и увече температура опада и киша постепено прелази у сусњежицу и снијег, а на југу и сјевероистоку киша.

Дуваће умјерен до јак југо, а у Крајини и Херцеговини олујно јак вјетар. Јутарња температура ваздуха од минус три на истоку до седам степени Целзијусових на југу и западу. Максимална дневна од осам до 14 степени, у вишим предјелима на истоку од четири степена. Увече јаче захлађење.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

У првом дијелу дана топло и вјетровито са кишом. Киша ће ујутру бити слаба, током дана ће јачати, а увече уз захлађење киша може прећи у сусњежицу. У ноћи ка суботи падавине слабе и престају. Дуваће врло јак југо, увече вјетар постепено слаби. Јутарња температура ваздуха око пет, а максимална дневна око 12 степени.