latinica  ћирилица
29/01/2015 |  15:36 | Аутор: СРНА

Бијељина- Пет лица предато Тужилаштву

Окружном тужилаштви у Бијељини данас је предато пет лица која су лишена слободе у акцији "Премиум", потврдио је ЦЈБ Бијељина.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Лица чији су иницијали Д.М, В.М, С.П, М.Р. и Б.Б. предати су Тужилаштву уз полицијски извјештај за зеленаштво, изнуду и недозвољену производњу и промет оружја.

У акцији "Премиум" полиција је јуче код 13 осумњичених лица извршила претресе на 12 локација на подручју Бијељине, Сребренице, Братунца и Тузле.

Претреси су извршени по наредбама основног суда у Бијељини и Сребреници, те Кантоналног суда Тузла, због сумње да су осумњичени неовлаштено производили и трговали опојним дрогама, бавили се зеленаштвом, изнудом, недозвољеном производњом и прометом оружја или експлозивних материја и недозвољеном трговином.

У акцији је пронађено оружје, већа количина новца, одређена количина медицинских дрога, те предмети који упућују на извршења кривичног дјела зеленаштво.

На подручју Тузле припадници Федералне полиције лишили су слободе А.А, а у претресима је пронађено око 500 грама хероина, одређена количина опојне дроге амфетамин-спид и вага за прецизно мјерење.