latinica  ћирилица
29/01/2015 |  19:44 | Аутор: Агенције

Цвијановић: Искуства парламента Словеније корисна свима у регији

Секретар за међународну сарадњу СНСД-а, Жељка Цвијановић, посјетила је данас у Љубљани Клуб посланика Социјалних демократа Словеније, а том приликом се сусрела и са предсједником словеначког Парламента, Миланом Брглезом.
Цвијановићева у посјети Словенији - Фото: РТРС
Цвијановићева у посјети СловенијиФото: РТРС

”Мислим да Словенија као земља из бившег заједничког амбијента може бити од помоћи свима у нашој регији. У том смислу, веома је важно да Парламент Словеније његује добре односе са парламентима на свим нивоима, како на нивоу БиХ, тако и на ентитетским нивоима, како бисмо видјели гдје нам и они могу помоћи око реформи које ми требамо усвојити у наредном периоду”, рекла је Цвијановићева послије сусрета са предсједником Парламента Словеније, Миланом Брглезом.

Предсједник словеначког Парламента Милан Брглез је послије сусрета са Жељком Цвијановић изјавио да су разговарали о свим значајним политичким и економским дешавањима у Словенији, али и у Републици Српској и БиХ.

Прије сусрета са господином Брглезом, Жељка Цвијановић се састала са шефом Клуба посланика Социјалних демократа Словеније Матјажом Ханом и са потпредсјеницом словеначког Парламента из ове странке, Андрејом Катич.

”Омладинске организације наше двије странке од раније његују веома добру сарадњу и сада смо процијенили да је вријеме да унаприједимо односе двије странке и на највишем нивоу. С обзиром да је Словенија чланица ЕУ, мислим да и сарадња и размјена искустава посланичких клубова двије странке може бити од велике користи”, закључила је Цвијановићева послије сусрета са Ханом и Катичевом.

На састанку, који је одржан у просторијама Клуба посланика Социјалних демократа Словеније, учествовали су и предсједник Младих социјалдемократа Душан Петровић и предсједник Младог форума СД Словеније Јан Шкоберне.