latinica  ћирилица
31/01/2015 |  08:59 | Аутор: sportske.net

АБА лига казнила Будућност

Дерби утакмица 19. кола регионалне АБА лиге играна у понедјељак у СЦ "Морача" протекао је, наизглед, без икаквих инцидената али су дисциплински органи имали шта да замјере организатору утакмице.

Кошаркашки клуб Будућност Воли кажњен је са 1.000 евра због убацивања тврдих предмета на паркет док је због уласка неовлашћених лица у судијске свлачионице црногорском клубу изречена новчана казна у износу од 8.000 евра.

Подгоричанима се на терет ставља и то што судијама није обезбијеђен сигуран излазак из дворане али је тај преступ већ обрачунат у горе наведене износе.

Помоћни тренер Горан Ракочевић суспендован је са три утакмице и кажњен са 500 евра због непримјереног понашања и вријеђања арбитара, а исту казну добио је и Гаврило Пајовић, службени представник клуба.

Предсједнику Будућности Драгану Бокану изречена је забрана уласка у СЦ "Морача" на наредне двије утакмице које "Плави" играју против Задра и Крке.

Подсјећамо да је Црвена звезда Телеком поменуту утакмицу добила резултатом 76:77 поготком Николе Калинића у посљедњим моментима сусрета.