latinica  ћирилица
31/01/2015 |  11:12 | Аутор: РТС

Мареј: Биће тешко против Новака

Британски тенисер Енди Мареј оцијенио је да ће бити велико изненађење уколико побиједи Новака Ђоковића у овогодишњем финалу Аустралијан опена.

"Биће изузетно тешко... Мораћу да се добро ментално припремим за све изазове ако желим да побиједим. Новак овдје има фантастичан рекорд, воли да игра и одговарају му услови на овом терену. Биће велико изненађење ако успем да побиједим сутра", рекао је Мареј за званични сајт Аустралијан опена и додао да је предност на страни српског тенисера, јер је добио сва три њихова међусобна дуела у Мелбурну.

"Побиједио ме је у посљедњих четири или пет сусрета, можда сам добио само један сет у тим мечевима. Играо сам пар пута у завршници прошле сезоне и изгубио веома убједљиво. Ако би дошао у ситуацију да побиједим, била би то велика промјена. Не кажем да није могуће, већ да ће бити веома тешко", рекао је Мареј.

Британац ће за разлику од Ђоковића имати дан више за одмор, пошто је свој полуфинални меч против Томаша Бердиха одиграо у четвртак.

"Залажемо се да сви играчи имају једнаке услове. Ипак, постоји податак да је тенисер који је играо дуго полуфинале освојио титулу у посљедњих шест-седам година, па процијените сами ко је у предности. Обично сте фаворит кад имате више дана да се одморите, али Новак се у посљедњих неколико година опорављао после меча изузетно добро, не знам ни ја како, док сам ја једва ходао пар дана послије нашег меча", рекао је Мари.

Подсјећамо, Ђоковић и Мареј до сада су играли 23 пута и српски тенисер води са 15:8 у међусобним дуелима.

Финале Аустралијан опена у мушкој конкуренцији на програму је сутра ујутро од 9.30 сати по средњеевропском времену.