latinica  ћирилица
31/01/2015 |  15:14 | Аутор: СРНА

Сутра облачно и мало хладније

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно и нешто хладније вријеме са дневном температуром од нула до шест степени Целзијусових.

У нижим подручјима падаће киша, а у вишим сусњежица или снијег. У Херцеговини се поново очекују обилније падавине.

Према вечери киша ће мјестимично прећи у снијег и у нижим предјелима. У ноћи ће доћи до дјелимичног разведравања са сјеверозапада, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У понедјељак, 2. фебруара, биће још хладније. На југу ће падати киша, а на истоку углавном слаб снијег, док ће на западу и сјеверу бити суво уз сунчане интервале. Највиша дневна температура од минус један до четири степена Целзијусова.

У уторак, 3. фебруара, прије подне ће бити суво и сунчано уз малу или умјерену облачност. Током дана очекје се ново наоблачење које ће у другом дијелу дана и у ноћи на сриједу донијети падавине. Дневна температура од нула до пет степени.

У сриједу ће преовладавати облачно и мало топлије вријеме са кишом у нижим крајевима и снијегом на планинама. У Херцеговини поново интензивнија и обилнија киша. Највиша дневна температура од три до седам степени Целзијусових.

У БиХ је данас умјерено до претежно облачно вријеме са кишом у Херцеговини, а у вишим предјелима сусњежицом и снијегом, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус осам, Чемерно минус један, Иван-седло, Хан Пијесак и Гацко нула, Соколац и Невесиње два, Требиње четири, Сарајево пет, Ливно, Сребреница и Зворник шест, Бијељина, Бугојно, Добој, Мостар, Приједор, Вишеград седам, Градачац и Тузла осам, Бањалука 10 и Зеница 11 степени Целзијусових.