latinica  ћирилица
31/01/2015 |  20:42 | Аутор: РТРС

Тешањ: Сахрањени погинули радници, повријеђени стабилно

Двојица радника, која су погинула прије три дана у Сарајеву када се обрушила скела са објекта у изградњи, данас су сахрањени, а радник који је том приликом повријеђен налази се ван животне опасности.
Сарајево - срушена скела (фото Един Хаџихасић, Кликс) - Фото: klix.ba
Сарајево - срушена скела (фото Един Хаџихасић, Кликс)Фото: klix.ba

У несрећи, која се догодила у сриједу, погинули су радници компаније "Фамус градња 3" Енес и Разим Халиловић из Тешња.

Тада је повријеђен Невзет Халиловић из Тешња чије је здравствено стање сада стабилно и он је смјештен на интензивно одјељење Клинике за ортопедију и трауматологију Клиничког центра Универзитета Сарајево.

Задобио је прелом грудне кости, повреде кичме и вишеструке повреде трупа, те повреду десног ока, преносе федерални медији.

Сва тројица радника пали су са скеле на Маријин Двору у Сарајеву, постављене на стамбено-пословној згради која је у изградњи. Несрећа се догодила 28. јануара око 17.00 сати.

Тужилаштво предложило притвор за руководиоце фирме "Фамус градња 3"


Кантонално тужилаштво КС поднијело је приједлог за одређивање мјере притвора за директора фирме Фамус градња 3 Кемала Карахмета, техничког директора Миралема Јахића и руководиоца градилишта Џенана Хаџема, потврђено нам је у Кантоналном тужилаштву.

"Након што су кантонални тужиоци испитали осумњичене особе у присуству њиховог браниоца одлучено је да се Кантоналном суду поднесе приједлог за одређивање мјере притвора према све три особе јер постоји основана сумња да су починили тешко кривично дјело против опште сигурности и имовине у вези са кривичним дјелом Неправилно и непрописно извођење грађевинских радова, а из разлога пописаних чланом 146, став 1, тачка д. Закона о кривичном поступку ФБиХ", рекао је Алем Хамзић, портпарол Тужилаштва КС.

Карахмет, Јахић и Хаџем су приведени због несреће која се у сриједу догодила на градилишту у сарајевској улици Хисета, а у којој су погинула два радника фирме Фамус градња 3, Разим и Енес Халиловић. Трећи радник Невзет Халиловић тешко је повријеђен.