latinica  ћирилица
05/02/2015 |  10:30 | Аутор: РТРС

Караџић тражи Кебина документа

Радован Караџић је упутио званичан захтјев Амбасади БиХ у Холандији да му се стави на располагање већи дио докумената које је објелоданио потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо

Кебо је Тужилаштву БиХ послао је још 500 страница докумената који се односе на сумњиве финасијске трансакције помоћи током рата.

- Недавно сам дошао до сазнања да је Мирсад Кебо поднио државном тужиоцу Босне и Херцеговине збирку материјала који документују злочине почињене током периода 1992-1993. Ти документи могли би бити релевантни за једно важно питање у мом случају – да ли су дјела окарактерисана у оптужници као злочини почињени од Срба током рата била плод националне политике етничког чишћења или су та дјела почињена из других разлога, као што су легитимне војне операције, самоодбрана или је у питању освета појединаца - стоји у Караџићевом захтјеву.

Овај Караџићев захтјев Кебо не сматра битним.

- Зашто бих се због истине осјећао нелагодно? Хоће ли то неко користити и зашто је то тражио - то мене не интересује. Нисам документацију упутио Караџићу него Тужилаштву БиХ - каже Кебо.