latinica  ћирилица
20/02/2015 |  07:52 | Аутор: РТРС

Гарнет се вратио у Минесоту

Кевин Гарнет враћа се у Минесота Тимбервулвсе, клуб гдје је почела његова велика НБА каријера.

Тимбервулвси су вратили легенду клуба који је 2007. послије 12 година у Минеаполису прешао у Бостон Селтиксе, преноси Б92.

Вулвси су за Гарнета, који је простао на трејд иако је имао клаузулу по којој Нетси нису могли да га пошаљу у други тим, дали Тадеуса Јанга.

Он је посљедњих недјеља инсистирао на том да неће изаћи на тржиште, јер не жели да сели породицу у сред сезоне. Међутим, позив Вулвса промијенио је његово мишљење.

Гарнет је као средњошколац и пети пик на драфту стигао у Минесоту 1995. године и у наредних 12 година предводио Вулвсе до најбољих резултата у историји клуба.

Он је најбољи стријелац и скакач у историји Вулвса, које је 2004. као МВП лиге предводио до финала Запада, у којем су поражени од Л.А. Лејкерса 4-2 у серији.

То је био врхунац његове каријере у Минеаполису, па се у блокбастер трејду 2007. сели у Бостон, и са Селтиксима исте сезоне осваја прву и једину НБА титулу.

Он је проглашен за најбољег дефанзивца лиге, чиме је постао први играч у историји Селтикса, најтрофејнијег НБА тима, којем је то успјело.

Од 2013. је у Бруклину, а тренутно игра 20. сезону у каријери, током које има просјек од 18,3 поена, 10,2 скокова, 3,8 асистенција и 1,4 блокада по утакмици.