latinica  ћирилица
20/02/2015 |  10:54 | Аутор: СРНА

Лагумџија: Радикализам почиње гдје се вриједности друштва зауставе

Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија поручио је у Вашингтону да радикализам и насилни екстремизам почиње тамо гдје се друштва заједничких вриједности зауставе.
Златко Лагумџија - Фото: СРНА
Златко ЛагумџијаФото: СРНА

На позив америчког државног секретара Џона Керија, Лагумџија је на министарском састанку Бијеле куће за борбу против насилног екстремизма учествовао у дискусији о теми суочавања са друштвеном, економском и политичком маргинализацијом, укључујући интеграцију мањинских заједница.

"Радикализам и насилни екстремизам се заустављају тамо гдје друштва заједничких вриједности почињу, па потом мирно и одлучно иду напријед", рекао је Лагумџија.

У оквиру министарског састанка одржано је неколико панел дискусија о различитим темама, а учесницима се на почетку обратио предсједник САД Барак Обама, саопштено је данас из Министарства иностраних послова /МИП/ БиХ.

Скупу у Вашингтону присуствовали су представници више од 60 земаља, мултилатералних организација, приватног сектора и цивилног друштва.

Током боравка у Вашингтону Лагумџија је разговарао са државним секретаром САД Џоном Керијем и његовим замјеником Тонијем Блинкеном, као и замјеником помоћника државног секретара САД Брајаном Хојтом Јиом, а имао је и низ сусрета са министрима и другим учесницима овог скупа.