latinica  ћирилица
20/02/2015 |  11:40 | Аутор: ФЕНА

Тузлански кантон добио нову владу

На сједници Скупштине Тузланског кантона потврђена је нова кантонална влада.

Владу Тузланског кантона ће чинити: Срђан Мићановић, министар индустрије, рударства и енергетике, Хасан Ферхатовић, министар просторног уређења, Фахрудин Скопљак, те Јакуб Суљкановић, министар финансија, и Абдулах Зукић, министар пољопривреде (СДА), Ален Гаџо, министар унутрашњих послова, Мирела Ђаковић, министар развоја и предузетништва, Јован Стојановић, министар правосуђа, те Адмир Хускановић, министар за рад, социјалну политику и избјеглице, као и Мирсад Беговић, министар образовања, науке, културе и спорта (ДФ), те Елвис Бектић, министар здравства (БПС) и Един Ајановић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства (НСРзБ).

"Прво што желим рећи јесте да мандат прихватам као једну врсту патриотске обавезе. Данас наш поглед мора бити упућен првенствено према будућности и одговорима на изазове који нас очекују. Тузлански кантон није заслужио да буде синоним сивила. Ово је кантон који свим грађанима нуди природне ресурсе, кантон који уз рад, трад и залагање свих нас може обезбиједити свима нама пристојан живот", казао је Бего Гутић, премијер Тузланског кантона, у свом експозеу.

Обраћајући се именованим министрима, Гутић је казао да служити држави Босни и Херцеговини, Тузланском кантону и његовим грађанима на тако високом положају јесте привилегија коју мали број људи у животу добије.

"Уз привилегију долази и одговорност. Сигурно сте схватили да се од вас очекује и колико ће то бити тешко. Сви ви ћете бити под огромним притиском. Нећемо успјети у овој мисији ако свако од нас буде радио сам", поручио је нови премијер.

Нови састав извршне власти потврђен је са 24 гласа у Скупштини ТК, док је 5 посланика било против, а 6 суздржаних.