latinica  ћирилица
20/02/2015 |  12:34 | Аутор: sportske.net

Балотели љути капитене Ливерпула (ВИДЕО)

Ливерпул је савладао Бешикташ у првом сусрету осмине финала Лиге Европе.

Међутим, пажња фудбалске јасвности се ипак задржала на упечатљивом детаљу који је свјетлости рефлектора навукао на стријелца побједоносног гола, Марија Балотелија.

У одсуству Стивена Џерарда који је задужен за прекиде, у екипи Ливерпула дошло је до својеврсне расправе око тога ко ће да изведе пенал, Марио Балотели се успротивио капитену Хендерсону, који је џентлменски попустио зарад мира у тиму.

Истина, Балотели је донио побједу свом тиму, али је Хендерсон био видно разочаран иако је пришао да му честита на поготку.

Насмијани Марио је покушао да се додвори капитену, чак је и преко Твитера позвао јавност да заборави на тај тренутак, истакавши да је најбитнија побједа и да тим иде даље. Да је промашио, друга пи пјесма била.

Након овог детаља, имао је шта да каже и Стивен Џерард, повријеђени капитен који је као стурчни сарадник синоћ преносио утакмицу на британској телевизији.

"Џордан је капитен, а Балотели је показао да донекле не поштује капитена свог тима, али се извукао са тим. Да сам био на терену, ја бих извео пенал и ништа се не би догодило. У суштини, Хендерсон је требало да изведе ударац, Балотели се понио незрело када је стао испред њега и успротивио се плану менаџера".

"Истина, постигао је гол, показао самопоуздање код ударца. Било би веома занимљиво у свлачионици да је промашио. Ипак, постигао је фантастичан гол, али није ствар у томе. Сигурно је пет или шест момака у тиму пожељело да изведе пенал, па шта би се десило да је се пет или шест фудбалера отимало за лоптом? Такве сцене нису пријатне, правила су правила и договор из свлачионице мора да се поштује. Када менаџер одреди извођача пенала, тај фудбалер изводи пенале и ту је крај приче", рекао је капитен Ливерпула.

Колико год се промијенио, сазрео, Марио се дефинитивно није ријешио свих својих бубица.

Сјетите се времена проведеног у Интеру, није ово био први пут да се Балотели отима око тога ко ће на белу тачку.