latinica  ћирилица
20/02/2015 |  15:52 | Аутор: РТРС

Дом за старија лица у Приједору, 16 година рада

Дом за старија лица у Приједору обиљежио је 16 година рада. Старији од 65 година у овом дому смјештени су по привилегованим условима.
Дом за пензионере и стара лица - Фото: илустрација
Дом за пензионере и стара лицаФото: илустрација

Осим смјештаја социјално угорожених категорија овдје су смјештена и лица бољег имовинског стања. Овај дом добро послује и може послужити као примјер добро организоване установе за збрињавање старијих лица.

 Људима у трећем добу, дружење и пажња за коју су из различих разлога ускраћени од својих најмилијих, од немјерљиве је важности.

" И ја би препоручила људима који су у самоћи по селу, по градовима, по селу по становима да дођу овдје, имамао велико срце за свију јер овдје је спас за све људе и младе и старе", каже Манда Брандалик.

"Идемо, слажемо се, добро нам је, ја сам оставила три куће а мени је овдје најљепше, кћерку имам у Шведској и ето тако", навела је Боса Музгоња.

У складу са међународним документом Влада РС радиће стратешке документе који би дефинисали правце дјеловања система према старим лицима.

 За кориснике Дома, Влада је одредила заштићену цијену која није пуна тржишна а разлику субвенционише по кориснику на мјесечном нивоу.

 " У односу на прошлу годину имамо неких 20 посто више корисника, тако да настојимо да и у наредном периоду путем маркетинга и свих наших презентација ова установа заживи у оном правом смислу", каже Бојан Бецнер, директор Дома за старија лица у Приједору.

У тржишној утакмици са приватним сектором Дом за старија лица у Приједору добро се носи са конкуренцијом.Ова установа нуди кућну његу за све оне који не могу боравити у Дому, а требају овакве услуге.