latinica  ћирилица
20/02/2015 |  17:16 | Аутор: СРНА

"Дамаск": Предложен притвор за Ердића и Траку

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање једномјесечног притвора за Хусеина Ердића из Бужима и Мидхата Траке из Зенице који су осумњичени за противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама.

Ердић и Трако су, прије два дана, са Мерином Кесеровићем и Невадом Хушидићем из Велике Кладуше, Едином Табаковићем из Сарајева, те Рамизом и Алуадином Ибрахимовићем из Маглаја, ухапшени у оквиру акције "Дамаск".

Притвор је предложен због опасности од бјекства осумњичених, те да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и да би могли поново починити кривично дјело, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Ова лица осумњичена су за финансирање терористичких активности, јавно подстицање на терористичке активности, врбовање ради терористичких активности, организовање терористичке групе, те кривично дјело противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама.

Тужилаштво је саопштило да заједно са полицијским и безбједносним агенцијама наставља истрагу у овом предмету.