latinica  ћирилица
20/02/2015 |  17:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Челзи позвао жртву расистичког напада у госте

Енглески премијерлигаш Челзи позваће Сулејмана С. да буде специјални гост клуба на реванш утакмици осмине финала Лиге шампиона против Пари Сен Жермена.

Он је био мета расистичког напада навијача лондонског клуба у париском метроу.

На аматерском снимку који је објављен послије првог меча види се како група навијача Челзија не дозвољава Сулејману (33) да уђе у препуни метро, уз скандирање "Ми смо расисти и то нам се свиђа".

Позив Сулејману и његовој породици да присуствује реванш мечу у Лондону стигао је пошто је менаџер Челзија Жозе Мурињо рекао да је "посрамљен што је на било који начин повезан са овим тужним инцидентом".

"Жао нам је због свега што се догодило. Желимо да се боримо против расизма. Посрамљени смо и желимо са се извинимо господину који је претрпио увреде", рекао је Мурињо.

Портпарол Челзија Стив Еткинс рекао је током Мурињове конференције за медије уочи утакмице са Барнлијем у Премијер лиги да ће лондоснки клуб упутити званичан позив Сулејману.

"Позивамо га да заједно са породицом буде наш гост на мечу против ПСЖ-а сљедећег мјесеца. Надамо се да ће прихватити наш позив", рекао је Еткинс.

Расистички инцидент осудио је и менаџер Арсенала, иначе Француз Арсен Венгер рекавши да се ради о "биједном и ужасном чину".

Он је нагласио да је искорјењивање расизма, медјутим, много већи проблем.

"То је проблем читавог друштва. Много паметнији људи су размишљали о овоме и нису пронашли рјешење. Сигурно је да је почетак рјешавања проблема у адекватном образовању од раног дјетињства, као и у стварању личности отвореног ума".

Челзи је због расистичког напада до даљњег забранио долазак на "Стамфорд Бриџ" тројици навијача.