latinica  ћирилица
20/02/2015 |  21:25 | Аутор: СРНА

Отворен ФИС куп "Jахорина 2015"

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић отворила је вечерас на Јахорини међународно скијашко такмичење у алпским дисциплинама ФИС куп "Јахорина 2015", које је окупило 51 такмичара из 13 земаља.
ФИС куп "Jахорина 2015" - Фото: СРНА
ФИС куп "Jахорина 2015"Фото: СРНА

"Ријеч је о такмичарима из Хрватске, Бугарске, Србије, Словеније, Холандије, Норвешке, Ирске, Грчке, Швајцарске, Турске, Словачке, Чешке и БиХ, односно Републике Српске и Федерације БиХ, што довољно говори о нивоу овог такмичења", рекла је Давидовићева.

Она је пожељела добродошлицу свим такмичарима, са жељом да постигну врхунске резултате и да уживају у свом прелијепом спорту и фер надметању, без повреда.

Давидовићева је нагласила да је Влада Републике Српске и ове године финансирала ово традиционално ски-такмичење са 30.000 КМ, као и прошле године, јер је ФИС куп "Јахорина" оцијенила као "спортску манифестацију од посебног значаја за Републику Српску".

"Јахорина се и ових дана приказује у најљепшем свјетлу, а на нама је да према свим гостима будемо на висини задатка. Сигурна сам да ће институције, уз добру сарадњу са скијашким савезом, спортским и туристичким радницима, тај задатак успјешно обавити, и тако на најдостојнији начин промовисати ски-спорт, олимпијску љепотицу Јахорину и Републику Српску", истакла је Давидовићева.

Предсједник Смучарско-планинарског друштва "Јахорина" Раденко Пекић изразио је добродошлицу такмичарима и пожелио им врхунске резултате, а покровитељима и спонзорима захвалио на подршци.

У име начелника општине Пале Миодрага Ковачевића, добродошлицу и одличне резултате такмичарима пожељела је вршилац дужности начелника за привреду и друштвене дјелатности Ведрана Хршум, истичући да је Јахорина једна од најљепших и најперспективнијих туристичких дестинација у региону.

Такмичаре и госте поздравио је и директор Олимпијског центра "Јахорина" Велибор Лазаревић, који је изразио наду да ће одлична организација овог такмичења обезбиједити да Јахорина догодине организује и Европа ски-куп.

"Трке у велеслалому и слалому биће одржане сутра и у недјељу, 22. фебруара, на стази Скочине - Прача, са стартом на 1.840 метара надморске висине", рекао је новинарима технички директор ФИС купа "Јахорина 2015" Владимир Лучић.

Он је истакао да је ријеч о важном скијашком такмичењу које се традиционално одржава на Јахорини и бодује на европском нивоу.

Према његовим ријечима, такмичари из БиХ од којих се највише очекује су Марко Рудић, Марко Шљивић и Игор Лајкерт, а фаворити су Бугари и Словенци.

Технички делегат ФИС-а Душан Горишек констатовао је да су, захваљујући Олимпијском центру "Јахорина" и систему вјештачког осњежавања, стазе одлично припремљене, и да вјерује да ће Међународној ски-организацији у Швајцарској поднијети добар извјештај са овог такмичења.

На отварању ФИС купа "Јахорина 2015" наступила је млада етно-група са Пала.