latinica  ћирилица
21/02/2015 |  07:49 | Аутор: РТРС

Заказан меч Мејведер - Пакјао

Борба коју многи чекају годинама, између Флојда Мејведера и Манија Пакјаа, коначно је заказана и биће одржана 2. маја у Лас Вегасу.

Мејведер и Пакјао се сматрају двојицом најбољих боксера своје генерације, а о њиховом окршају у рингу се преговарало дуже вријеме, преноси Б92.

37-годишњи Американац ће као улог у тој борби ставити своје титуле у велтер категорији у верзијама WBC и WBА, док ће улог 36-годишњег Филипинца бити WBО верзија.

Мејведер је тренутно непоражен у 47 професионалних борби, док Пакјао има 57 побједа и пет пораза.

Очекује се да ће та борба имати приход од 250 милиона долара, по чему ће бити најбогатија у историји бокса. До сада је ту титулу носила она у којој је Мејведер побиједио Сола Алвареса 2013. године, а од које је укупан приход био око 150 милиона долара.

Такође, вјерује се да ће борба између Мејведера и Пакјаа поставити нови рекорд у гледаности у Сједињеним Државама. Садашњи рекорд поставиљен је током још једне борбе америчког боксера, са сународником Оскаром де ла Хојом 2007. године, од 2,4 милиона гледалаца.

"Оно што је свет чекао је коначно ту. Мејведер против Пакјаа, 2. маја 2015. године, све је договорено. Обећао сам навијачима да ћемо ово договорити и успјели смо. Драго ми је што је моја одлука да се састанем са Манијем и разговарам са њим о овој борби допринио томе да договор буде постигнут. Дати навијачима оно што су желели је увијек мој главни циљ. Ово ће бити највећи спортски догађај у историји спорта. Љубитељи бокса и спорта генерално широм свијета ће бити свједоци нечег великог 2. маја", поручио је Мејведер.

Сличну поруку имао је и Пакјао.

"Веома сам срећан што Флојд Мејведер и ја можемо да пружимо навијачима борбу коју су жељели толико година", истакао је Пакјао.