latinica  ћирилица
21/02/2015 |  08:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Дубаи: Пожар на 79-спратној згради гашен сатима

Пожар на највишој стамбеној згради на свијету која се налази у Дубаију угашен је након неколико сати. Ватрогасци су брзо дошли до зграде која има 79 спратова и с више од 10 цистерни гасили пожар.
Пожар у кули Торч у Дубаију - Фото: REUTERS
Пожар у кули Торч у ДубаијуФото: REUTERS

Стотине људи евакуисане су у Дубаију када је избио пожар приближно два сата послије поноћи по локалном времену у једној од највиших стамбених зграда у свијету, "Торч", јавио је данас Ројтерс.

Према лекарским изворима, нема погинулих ни повријеђених, пламен је стављен под контролу, а станарима околних небодера код марине Дубаи око четири сата и 30 минута дозвољено да се врате у њихове зграде.

Станари "Торча" чекају да им се званично одобри повратак у зграду, али ће они са виших спратова морати да сачекају неколико дана.

Ватра је избила на 50. спрату тог солитера од 79 спратова, јавио је дневник "Галф њус", позивајући се на изјаву једног станара, пренио је АФП.

Очевици наводе да су са дијелова зграде које је захватио пламен падали метални дијелови и стакло.
Током пожара саобраћај у тој густо насељеној области је преусмјерен.

За сада се не зна узрок пожара а ширењу пламена по зидовима десетак спратова допринио је снажан вјетар.

Десетак ватрогасних возила учествовало је у гашењу пожара који је у згради високој 336,1 метар.
Небодер "Торч" (Бакља) изграђен је у највећем граду Уједињених Арапских Емирата 2011. године и тада је проглашена највишом стамбеном зградом у свијету.