latinica  ћирилица
21/02/2015 |  08:48 | Аутор: РТРС

Претежно сунчано, киша послијеподне

Претежно сунчан дан очекује се у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, дуваће јужни вјетар, а касно послије подне на југу ће почети да пада киша.

Киша ће прво почети да пада на југу, а до јутра ће се проширити и на остале крајеве, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током ноћи снијег се очекује у вишим планинама на југоистоку.

Прво ће дувати слаб јужни и југозападни вјетар, током дана умјерен, а понегдје у Крајини биће и појачан.

Највиша дневна температура ваздуха од седам до 13 степени. У вишим предјелима температура ће бити нижа.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено, понегдје претежно облачно вријеме.

Бјелашница је и овог јутра најхладнија са минус седам степени, колико је измјерено у 7.00 часова. На Сокоцу и у Гацку било је минус шест.

Минус четири измјерено је у Рудом, Невесињу, Бугојну, Јајцу и Санском Мосту.

У Бањалуци, Приједору, Новом Граду, Српцу, Вишеграду, Зеници и Горажду је било минус три, минус два у Бијељини, Добоју, Тузли, Фочи и на Чемерну, а минус један у Сарајеву, Сребреници и Рибнику.

На Иван-седлу, у Калиновику, Мркоњић Граду, Источном Дрвару и Ливну у 7.00 часова било је нула степени, један степен измјерено је у Мостару, Требињу, Зворнику, два у Кнежеву и на Мраковици, а четири у Бихаћу и Градачцу.

Највише снијега има на Чемерну, гдје његова висина достиже 66 центиметара, на Мраковици и у Источном Дрвару 38, на Хан Пијеску 35, а на Сокоцу 15 центиметара. Снијега има и у Калиновику, Кнежеву, Мркоњић Граду, Невесињу, Рибнику и Новом Граду.