latinica  ћирилица
21/02/2015 |  08:59 | Аутор: РТРС

"Јахорина 2015": Данас трке слалома и велеслалома

На међународном скијашком такмичењу у алпским дисциплинама ФИС куп "Јахорина 2015" данас и сутра биће вожене трке у слалому и велеслалому на стази Скочине - Прача.
Марко Рудић, ФИС куп Јахорина - Фото: СРНА
Марко Рудић, ФИС куп ЈахоринаФото: СРНА

ФИС куп "Јахорина 2015", које је окупило 51 такмичара из 13 земаља, отворила је синоћ у Хотелу "Бистрица" министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић.

"Ријеч је о такмичарима из Хрватске, Бугарске, Србије, Словеније, Холандије, Норвешке, Ирске, Грчке, Швајцарске, Турске, Словачке, Чешке и БиХ, односно Републике Српске и Федерације БиХ, што довољно говори о нивоу овог такмичења", рекла је Давидовићева.

Она је упутила ријечи добродошлице свим такмичарима, са жељом да постигну врхунске резултате и да уживају у свом прелијепом спорту и фер надметању, без повреда.

Давидовићева је нагласила да је Влада Републике Српске и ове године финансирала ово традиционално ски-такмичење са 30.000 КМ, као и прошле године, јер је ФИС куп "Јахорина" оцијенила као "спортску манифестацију од посебног значаја за Републику Српску".

Ријеч је о важном скијашком такмичењу које се традиционално одржава на Јахорини и бодује на европском нивоу.

Технички директор Фис купа "Јахорина 2015" је Владимир Лучић, а технички делегат Душан Горишек.

Из Олимпијског центра "Јахорина" поручују да су све ски-стазе идеално припремљене и да је комплетан вертикални транспорт у пуној функцији.