latinica  ћирилица
21/02/2015 |  10:46 | Аутор: novosti.rs

ЈСЛ остала без тројице најбољих стријелаца

Јелен Супер лига Србије на прољеће би могла да буде сиромашнија по броју голова, јер су тројица од пет најефикаснијих играча јесењег дијела у зимској паузи напустила Србију, пишу Новости.

Одласци на исток Партизанових асова Петра Шкулетића (Русија) и Данка Лазовића (Кина), као и Лазара Веселиновића из Војводине (Јужна Кореја), оставили су празнину у врху листе стријелаца, па се пут до голгетерског трона отворио многима, који се томе до јуче ни у сну нису надали.

На пол-позицији су, тренутно, Новосађанин Мијат Гаћиновић и "грађевинар" Петар Јелић (по осам погодака), који имају највише шанси да наслиједе прошлогодишњег "краља" Драгана Мрђу (19), али ни они са шест, пет, па и мање "рецки", нису отписани.

Посебно интересантна је чињеница да су на клупској листи Црвене звезде сада водећи Дарко Лазовић и Ненад Гаврић, који су само два пута затресли мреже у првом дијелу шампионата. Главни "конкуренти" више не носе "црвено-бијели" дрес, јер су се расули по Азији: Ђорђе Ракић (четири, Кина), Ненад Милијаш (три, Турска, па Кина) и Нејц Печник (два, Јапан).

Код Партизана, да није стигао Стефан Бабовић из Вождовца, који на конту има четири поготка, лидери би били 37-годишњи Саша Илић и бек Владимир Волков (два), пошто су "црно-бијели" дрес раздужили Шкулетић (14), Лазовић (девет) и Фофана (два).

Листа стријелаца Јелен Супер лиге Србије:

14 - Петар Шкулетић (отишао у Русију)
9 - Данко Лазовић (у Кини)
8 - Лазар Веселиновић (у Ј. Кореји)
8 - Мијат Гаћиновић (Војводина)
8 - Петар Јелић (Рад)
6 - Езе Фрајдеј (Младост Л.)
6 - Игор Матић (Чукарички)
6 - Ђорђе Шушњар (Јагодина)