latinica  ћирилица
21/02/2015 |  12:24 | Аутор: РТРС

Куп Радивоја Кораћа: Звезда и Партизан за финале

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде Телеком састаће се вечерас у Нишу, са почетког у 21 час, у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа.
Кошарка - Фото: илустрација
КошаркаФото: илустрација

За кошаркаше Црвене звезде дуел са нишким Константином (81:65) био је попут јачег тренинга. Браниоц трофеја је, попут Партизана дан раније, на најрационалнији начин обавио посао - нико није повријеђен, а сви су се разиграли и сачували довољно енергије и свјежине за вечерашњи дерби, пише Блиц.

Тим Дејана Радоњића до побједе је водио Бобан Марјановић са 15 поена и пет скокова, док су Калинић и Вилијамс, који је друго полувријеме одгледао са клупе, имали по девет поена.

"Оно што смо прижељкивали то смо и урадили, тако да се осећамо спремно за дуел са највећим ривалом. Имамо само 20-ак сати између ова два меча, али не размишљамо о времену. Просто, желимо да одиграмо што боље и то је то", рекао је тренер "црвено-бијелих" Дејан Радоњић.

Тренер Звезде још једном је похвалио вечерашњег ривала, са којим ће се састати након што се оконча први полуфинални дуел, између Вршца и Мега Лекса, који почиње у 18.30.

"Партизан има десет побједа у низу, имају квалитет и искуство. Имају и систем који им је донио пуно титула, а ми смо свјесни тога. Међутим, и ми ћемо изаћи на терен да наметнемо свој квалитет и покушамо да побиједимо. Било би стварно лијепо да све протекне као празник, да све буде у спортском и фер амбијенту и да се тако дође до трофеја", закључио је Радоњић.

И тренер Партизана Душко Вујошевић имао је кратак коментар послије тријумфа Звезде над Константином.

"Господин случај је хтио да се најатрактивнија утакмица турнира одигра у полуфиналу, а ми ћемо дати све од себе да се супротставимо фаворизованом ривалу", поручио је Вујошевић.

У другом полуфиналном мечу састаће се Мега Лекс и Вршац.