latinica  ћирилица
21/02/2015 |  14:19 | Аутор: РТРС

У недјељу погоршање времена

Републику Српску и Федерацију БиХ сутра очекује погоршање времена са кишом, обилнијом у Херцеговини и на западу Крајине.
Облачно вријеме - Фото: СРНА
Облачно вријемеФото: СРНА

У Херцеговини и на западу Крајине очекује се да падне од 20 до 40 литара кише по метру квадратном, локално и мало више, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Најмање падавина очекује се на крајњем истоку и сјевероистоку, а снијега ће бити само на планинама.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на југу Херцеговине појачан, источни и југоисточни, а у сјеверним предјелима умјерен сјевероисточни.

Јутарња температура ваздуха од један до четири, на југу до осам степени, а највиша дневна од пет до 11 степени Целзијусових.

Престанак падавина метеоролози најављују у понедјељак до средине дана, па се може очекивати и дјелимично разведравање. Од уторка стиже ново наоблачење које доноси кишу.

Бањалука је данас са Зеницом и Чапљином била најтоплији град са 14 степени Целзијусових колико је измјерено у 13.00 часова.

У Добоју, Требињу, Приједору, Сребреници, Вишеграду, Мостару и Зворнику било је 13 степени, 12 у Бијељини, Фочи, Тузли, Градачцу и Санском Мосту, а 11 у Сарајеву, Српцу, Билећи и Рибнику.

Десет степени у 13.00 часова измјерено је у Новом Граду, Невесињу, Бихаћу и Горажду, девет у Мркоњић Граду, Рудом и Бугојну, осам на Сокоцу, седам на Хан Пијеску и у Кнежеву, шест у Ливну и Гацку, пет у Калиновику, на Мраковици и на Иван-седлу, а три на Чемерну.

Најхладније је било на Бјелашници минус пет степени.